تفاوت کاغذ گلاسه و تحریر در صنعت چاپ




تفاوت کاغذ گلاسه و تحریر در صنعت چاپ


تفاوت کاغذ گلاسه و تحریر در صنعت چاپ

 

اگر در صنعت چاپ فعالیت دارید، حتما با کاغذ گلاسه و تحریر آشنا هستید. در صنعت چاپ، کاغذهای متنوع با کاربردهای متفاوت طراحی و تولید می‌شوند؛ اما این دو نوع کاغذ از مرسوم‌ترین و کاربردی‌ترین کاغذها محسوب می‌شوند که نقشی موثر در کیفیت و هزینه‌های چاپ دارند. اگرچه کاغذ گلاسه و کاغذ تحریر، هر کدام کاربردهای متفاوتی ارائه می‌دهند؛ اما هر کدام در نوع خود بهترین هستند و در برخی موارد از ترکیب هر دو آن‌ها استفاده می‌شود. برای آشنایی بیشتر با تفاوت کاغذ گلاسه و تحریر، کاربردها، مزایا و معایب آن‌ها، در ادامه با ما همراه باشید.

 

کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه یکی از باکیفیت‌ترین و مرغوب‌ترین نوع کاغذ، در صنعت چاپ محسوب می‌شود که کاربردهای بسیاری دارد. این نوع کاغذ، دارای سطحی صاف و صیقلی است که جوهر را به‌صورت یکنواخت چاپ می‌کند. نشاسته استفاده‌شده در خمیر این کاغذ، موجب شده است تا سطحی صاف‌تر از کاغذهای معمولی داشته باشد. گلاسه در انواع مختلفی از گرماژ وجود دارد، هرچه گرماژ کاغذ بیشتر باشد، کیفیت چاپ آن نیز بالاتر خواهد بود. معمولا از این نوع کاغذ در جهت تبلیغات کسب‌وکارها و معرفی خدمات یا محصولات آن‌ها انجام می‌شود. بر این اساس در چاپ کاتالوگ‌ها، کارت ویزیت، جلد مجلات و ... کاغذ گلاسه، گزینه بهتری خواهد بود. این نوع کاتالوگ‌ها و کارت ویزیت‌ها، باید از جذابیت و کیفیت بالایی برخوردار باشند تا بتوانند در جلب توجه مشتریان، عملکرد موفقی داشته باشند.

 

کاربرد کاغذ گلاسه

کاغذهای گلاسه در حوزه چاپ و تبلیغات، طرفداران بسیاری دارد. این نوع کاغذ به‌دلیل سطح صاف و براق، در برابر آب، مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد؛ از این‌رو در صنعت چاپ مورد توجه قرار گرفته است. کاغذ گلاسه برای چاپ عکس نیز، گزینه مناسبی خواهد بود؛ همچنین این نوع کاغذ، کاربردهای دیگری نیز دارد که به این شرح است:

  • چاپ عکس و تصاویر رنگی
  • امکان تمیزشدن لک یا آثار آلودگی
  •  قابل استفاده در انواع چاپ

 

مزایا کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه جهت چاپ‌های لوکس و جذاب، مورد استفاده قرار می‌گیرد و نقض مهمی در جذب مشتریان و کاربران خواهد بود. از مهم‌ترین مزیت‌های کاغذ گلاسه، می‌توان به موارد مذکور اشاره کرد:

  • دارای سطح صاف و براق برای چاپ عکس‌های رنگی
  • کیفیت بالا و قیمت مناسب جهت چاپ کتاب و نشریه‌ها
  • دارای خاصیت ضد آب‌بودن
  • دارای قابلیت تمیزشدن لک و آلودگی‌های سطحی

 

انواع کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه در انواع مختلفی تولید می‌شود و هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. به‌طور کلی این نوع از کاغذ، در سه طرح متفاوت در بازار موجود است؛ اکنون بد نیست با انواع آن آشنا شوید و کاربرد آن‌ها را بدانید.

 

گلاسه براق

گلاسه براق، همان‌طور که از نامش پیداست، براق‌ترین کاغذ موجود در بازار به‌حساب می‌آید که به آن کاغذ گلاسه عکاسی نیز گفته می‌شود. این کاغذ شفاف‌ترین و واضح‌ترین نما رنگی را در چاپ، به تصویر می‌کشد. کاغذ گلاسه براق به‌دلیل انعکاس پرتوهای نوری، مشاهده تصویر چاپ‌شده را در زیر تابش نور خورشید، دشوار می‌کند و  ممکن است این مسئله یکی از معایب این نوع کاغذ، محسوب شود.

 

گلاسه نیمه‌براق

گلاسه نیمه‌براق که به نام کاغذ ساتین نیز معروف است، در بازار نیز به‌عنوان گلاسه نرم یا جلد مجله‌ای نیز، شناخته می‌شود. این نوع کاغذ درخشندگی کمتری در مقایسه با گلاسه براق دارد؛ اما جز کاغذهای مات، به‌حساب نمی‌آید. وضوح و شفافیت رنگ‌ها و تصاویر در گلاسه نیمه‌براق، مانند کاغذ گلاسه است؛ اما نور کمتری را منعکس می‌کند. این نوع کاغذ، برای تبلیغاتی که پشت ویترین قرار می‌گیرند مناسب هستند و نما مناسبی از محصول را ارائه می‌دهند.

 

کاغذ گلاسه مات 

اگرچه در این نوع کاغذ، شفافیت رنگ‌ها و وضوح تصویر کمتر می‌شود؛ اما مشاهد تصاویر چاپی در نور زیاد، آسان‌تر است. کاغذ گلاسه براق و مات در لمس و تصویر، متفاوت هستند؛ اما به روش مشابه و مواد اولیه یکسانی تولید می‌شوند. از کاغذ گلاسه مات در چاپ بروشور، کتاب، کاتالوگ و ... با گرماژ بالا استفاده خواهد شد.

 

انواع کاغذ گلاسه در گرماژ متفاوت

کاغذ گلاسه در گرماژهای مختلف، بین 80 الی 350 تولید می‌شوند. هرچه تعداد گرماژ کاغذ گلاسه بیشتر باشد، کاغذ سنگین‌تر و باکیفیت‌تر خواهد بود و قیمت بیشتری نیز خواهد داشت. کاغذ‌های گلاسه در گرماژهای 80، 90، 100، 118، 135، 148، 170، 200، 250، 280، 300 و 350 تولید و به بازار عرضه می‌شوند. شما باید متناسب با مصارف خاص خود، بر حسب نیاز و کاربرد هر گرماژ، کاغذ گلاسه مناسب را انتخاب کنید.

 




کاغذ تحریر

کاغذ تحریر یا Printing and writing paper  رایج‌ترین و مرسوم‌ترین نوع کاغذ در مصارف گوناگون مانند چاپ کتاب، کاتالوگ، روزنامه و مجله محسوب می‌شود. این نوع کاغذ برخلاف گلاسه، دارای سطح بافت‌دار و چند قسمتی است که جوهر را به‌راحتی جذب می‌کند و کیفیت چاپ و ماندگاری آن را افزایش می‌دهد. خمیر استفاده‌شده در ساخت کاغذ تحریر از اصلی‌ترین پارامترها در کیفیت آن، محسوب می‌شود. برای چاپ کتاب و مجله، از کاغذهای کاملا سفید و در کاغذ روزنامه و مقواهای نازک، از خمیر تیره‌تری استفاده خواهد شد. کاغذهای سفیدتر در صنعت چاپ، از مرغوبیت و قیمت بیشتری برخوردارند و کاغذهایی که تیره و کدر هستند، قیمت و کیفیت پایین‌تری دارند.

 

کاربرد کاغذ تحریر

کاغذ تحریر در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند؛ اما به‌طور کلی، کاغذ تحریر در استفاده‌های روزمره مانند چاپ افست، چاپ فولدر تبلیغاتی، کتاب و ... کاربرد خواهد داشت.

 

مزایا کاغذ تحریر

کاغذ تحریر کاربردهای بسیاری در چاپ و حوزه تبلیغات دارد و معمولا برای تبلیغات مقرون به‌صرفه مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهم‌ترین مزیت‌های این نوع کاغذ، به این شرح خواهد بود:

  • تنوع در سایز و اندازه
  • مورد استفاده در انواع چاپ
  • استفاده کاربردی و تزیینی
  • قابلیت بسته‌بندی

 

انواع کاغذ تحریر

کاغذ تحریر در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شود؛ اما تنوع و گستردگی این نوع کاغذ، باعث شده است تا به دسته‌های مختلف با کاربردهای متفاوت، تقسیم شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها، می‌پردازیم.

 

انواع کاغذ تحریر بر اساس جنس آن

به‌طور کلی، کاغذ تحریر از ترکیب مواد شیمیایی و خمیر کاغذ ساخته خواهد شد. اگر کاغذ به‌صورت مستقیم به کاغذ تبدیل شود، به آن کاغذ اندودنشده می‌گویند، کاغذ اندودنشده کیفیت مناسبی دارد؛ اما کاغذ اندودشده، کیفیت بالاتری را ارائه می‌دهد. اگر بخواهید یک ویژگی جدید مانند وزن بیشتر، جذب جوهر بالاتر، نرمی و لطافت بیشتر را به کاغذ اضافه کنید، مواد شیمیایی و پلیمری خاصی مانند کلسیم کربنات یا گچ را به خمیر کاغذ می‌افزایند؛ به این صورت، کاغذ تحریر اندودشده، تولید می‌شود. این نوع کاغذ کیفیت بالاتری در مقایسه با کاغذهای معمولی را ارائه می‌دهد. جالب است بدانید که عمده کاغذهای تحریر در بازار، از نوع اندودنشده هستند؛ این نوع کاغذها قدرت جذب بالایی دارند و هنگام چاپ و نگارش، جوهر به سمت دیگر آن نفوذ نخواهد کرد.

 

انواع کاغذ تحریر بر اساس وزن

وزن یا گرماژ کاغذ، از دیگر موارد مهمی است که کاغذ تحریر بر اساس آن، دسته‌بندی می‌شود. کاغذ تحریر متناسب با محصول مورد نظر، در گرماژ مختلف، تولید و به بازار عرضه می‌گردد. دامنه گرماژ کاغذ تحریر، معمولا بین 50 الی 120 گرم در متر مربع است؛ اما ناشران برای کاغذ تحریر از گرماژ 70 الی 80 استفاده می‌کنند تا هم وزن کتاب را کاهش دهند و هم از کیفیت آن کم نشود.

 

انواع کاغذ تحریر بر اساس ابعاد و اندازه

کاغذ تحریر در اندازه‌های مختلف و بر اساس استانداردهای متفاوت تقسیم می‌شوند. در واقع استاندارد ابعاد کاغذ در سری‌های مختلف A، B و ... وجود دارند که شناخته‌شده‌ترین دسته‌بندی به سری A متعلق هستند. کاغذهای تحریر در سری A از A1 الی A10 تقسیم می‌شوند که بزرگ‌ترین تا کوچک‌ترین ابعاد کاغذ را در بر می‌گیرند.

 

انواع کاغذ تحریر بر اساس کاربرد

کاغذ تحریر پرطرفدارترین نوع کاغذ در کاربردهای مختلف به‌حساب می‌آید که از آن برای چاپ انواع کتاب، سررسید، روزنامه، کاتالوگ و … استفاده می‌شود. همچنین از دیگر کاربردهای کاغذهای تحریر، چاپ بروشور و کاغذهای تبلیغاتی است که در رنگ‌های مختلف، طراحی و تولید می‌شوند.

 

ویژگی کاغذ تحریر

در زندگی روزمره و کسب‌وکارها، استقبال از کاغذ تحریر بیشتر است و دلیل آن، می‌تواند ویژگی‌ها و امکانات متعدد این نوع کاغذ باشد. کاغذ سفید دارای رنگ سفیدی است که برای خوانایی کاغذ و کیفیت بالا چاپ، مناسب خواهد بود. همچنین از دیگر ویژگی‌های این نوع کاغذ پرکاربرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مقاومت و استحکام بالا

در تولید کاغذ تحریر از خمیر شیمیایی استفاده می‌شود؛ از این‌رو مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد و نیرو زیادی را تحمل می‌کند. این ویژگی بارز کاغذ تحریر، آن را از دیگر کاغذها، متمایز خواهد کرد.

 

ماندگاری و طول عمر بالا

ماندگاری و طول عمر بالا کاغذ تحریر، این نوع کاغذ را به یک گزینه مناسب برای نگه‌داری انواع اسناد و بایگانی‌ها تبدیل می‌کند. از آن‌جایی که مدارک بایگانی، به ماندگاری بالا نیاز دارند، کاغذ تحریر می‌تواند بهترین انتخاب برای این گزینه باشد.

 

جذب سریع جوهر

قدرت جذب بالا جوهر، از دیگر ویژگی‌های بارز کاغذ تحریر محسوب می‌شود. سطح صاف این کاغذ، حرکت روان خودکار و مداد را ارائه می‌دهد و نوشتن را آسان می‌کند؛ از این‌رو بهترین گزینه برای استفاده روزمره خواهد بود.

 

تفاوت‌های کاغذ گلاسه و تحریر

حتما با کاغذهای تحریر آشنایی دارید و در طول زندگی روزمره از آن‌ها استفاده کرده‌اید. کاغذ تحریر، کاغذهای سفید و پرمصرفی هستند که برای نوشتن و چاپ تراکت‌های تبلیغاتی مناسب خواهند بود. این نوع کاغذ با سطحی بافت‌دار و قدرت جذب بالا، با کاغذ گلاسه متفاوت است. در چاپ رنگی کاغذ تحریر از جوهر افشان یا مرکبی مانند دستگاه افست استفاده می‌شود؛ جذب و نفوذ رنگ در این نوع کاغذ، زیاد است و موجب کدری و عدم شفافیت رنگ‌ها خواهد شد. کاغذ تحریر گزینه مناسبی برای نوشتن خواهد بود؛ چراکه نوشتن را راحت‌تر و مطلوب‌تر می‌کند و خواندن را برای خوانندگان نیز، راحت‌تر خواهد کرد.

کاغذ گلاسه در مقابل، به‌دلیل صاف و براق‌بودن سطح و عدم جذب و کشش مرکب به داخل بافت خود، باعث شفافیت رنگ‌ها و بالارفتن کیفیت چاپ می‌شود. به‌طور کلی، کاغذ گلاسه و تحریر دو نوع کاغذ در کاربردهای مختلف هستند که در برخی مواقع، به‌صورت هم‌زمان استفاده خواهد شد. در چاپ سررسید، تعدادی از صفحات تبلیغاتی، از کاغذ گلاسه تهیه می‌شوند و صفحات داخلی و اصلی با کاغذ تحریر چاپ خواهند شد. تفاوت کاغذ گلاسه و تحریر در چاپ، کاملا مشهود است؛ اما برای مدیریت در هزینه‌ها و ارائه چاپ باکیفیت، تفاوت‌های این دو را بر اساس موارد مختلف، بررسی کنید.

 

تفاوت ساختاری

اگرچه کاغذ گلاسه و تحریر از نظر ظاهر به‌هم شباهت دارند؛ اما گلاسه در مقایسه با کاغذ تحریر، براق‌تر است. براقیت و صیقلی‌بودن گلاسه، به‌دلیل ترکیب کمی نشاسته و پلاستیک خواهد بود که در افزایش کیفیت آن نیز، بی‌تاثیر نخواهد بود.

 

تفاوت ظاهری

تفاوت کاغذ گلاسه و تحریر در ظاهر نیز می‌تواند انتخاب را برای شما آسان‌تر کند. کاغذ گلاسه براق‌تر از کاغذ تحریر است و این تفاوت به‌وضوح مشخص خواهد بود. بد نیست بدانید میزان مقاومت کاغذ تحریر در برابر لکه بیشتر از کاغذ گلاسه است و این موضوع می‌تواند در انتخاب کاغذ بهتر، به شما کمک کند.

 

تفاوت قیمتی

با توجه به ویژگی‌ها و کاربردهای کاغذ گلاسه و تحریر، قیمت این دو کاغذ نیز می‌تواند متفاوت باشد. تفاوت گرماژ گلاسه و کاغذ تحریر، در قیمت این کاغذها نیز موثر خواهند بود؛ بر اساس گرماژ بالاتر کاغذ گلاسه، این نوع کاغذ، گران‌تر است. از همین رو نوع چاپ، کیفیت و نوع نیاز شما تعیین خواهد کرد که از کدام نوع کاغذ بر اساس بودجه خود استفاده کنید.

 

زمان و نحوه استفاده از کاغذ گلاسه و کاغذ تحریر

پیش‌از هر اقدامی برای استفاده از این نوع کاغذها، لازم است هدفتان از چاپ را مشخص کنید. شما برای چاپ تصویر اقدام خواهید کرد یا محتواهای متنی و مقاله‌ها را مد نظر قرار داده‌اید. اگر قصد دارید محتوای چاپی رنگی و مملو از تصویر و طرح‌های گرافیکی را چاپ کنید یا قصد چاپ پوستر و بنر را دارید، کاغذ گلاسه برای شما مناسب‌تر خواهد بود. همچنین چنانچه کیفیت چاپ برای شما اهمیت ویژه‌ای دارد، سطح صیقلی و صاف گلاسه در مقایسه با کاغذ تحریر، گزینه‌ای ایده‌آل‌تر محسوب می‌شود؛ اما اگر هدف شما برای چاپ متون در تعداد بالاست، کاغذ تحریر می‌تواند انتخاب مناسب‌تری باشد. کاغذ تحریر با سطح بافت‌دار و جذب بالا جوهر، گزینه‌ای بهتر برای نوشتن خواهد بود.

 

 

کاغذ گلاسه و کاغذ تحریر را از شبکه چاپ بخواهید

در این مطلب می‌توانید تفاوت کاغذ گلاسه و تحریر را درک کنید و برای کسب‌وکارتان، انتخابی درست و هوشمندانه داشته باشید. این دو کاغذ محبوب و پرکاربرد را باید متناسب با کسب‌وکار یا جنبه تبلیغاتی خود انتخاب کنید، تصاویر رنگی در کاغذ گلاسه زیباتر و متون در کاغذ تحریر، ایده‌آل‌تر خواهد بود. اکنون برای چاپ کاغذ مورد نظرتان، به یک شرکت معتبر و باسابقه نیاز دارید؛ شبکه چاپ، یک شرکت تبلیغاتی با سال‌ها تجربه است که انواع سفارشات طراحی و چاپ را با بهترین کیفیت، به مشتریان ارائه می‌دهد.

 




2024-11-28 12:14:06 

چاپ/ صنعت_چاپ


    فیس بوک گوگل پلاس تلگرام linkedin linkedin پینترست
کارشناس واتس اپ تلفن تماس